Rejser til Vietnam

Find rundrejser, grupperejser og rejser på egen hånd i Vietnam.

Klik her

Fly til Vietnam

Find de billigste flybilletter til Vietnam. Vi søger på hele nettet!

Klik her

Hoteller i Vietnam

Find hoteller i Hanoi, Sapa, Hoi An, Ho Chi Minh City og i hele Vietnam.

Klik her

Artikler om Vietnam

Se film fra Sapa, Halong Bugt og læs guiden til Hanoi, Hoi Aa og resten af Vietnam.

Klik her

Ruteforslag til Vietnam

Manufacturer: Fakta

Der er så utroligt meget at opleve i Vietnam.

Du kan ikke nå at opleve og se alt på fjorten dage.

Der er mange muligheder for at fordybe sig i Vietnam.

Er du mest interesseret i religion, minoriteter, historie, krigsminder, natur eller vil du gerne nå de største highlights, så er her nogle ruteforslag til Vietnamturen.

Den traditionelle rute gennem Vietnam

Her starter du i Hanoi, hvor du suger byens atmosfære til dig i den gamle bydel og i Hanois mange smukke templer.

Fra Hanoi går turen til naturoplevelser i eventyrlige Halong bugt. Fra den smukke natur går turen sydover til den demilitariserede zone.

Her er der mulighed for at dykke ned i historien og måske forstå Vietnamkrigen lidt bedre.

Endnu engang er det historie det gælder når turen går videre til den gamle kejserby Hue, hvor du skal på opdagelse i den lilla forbudte by og alle de overdådige kejsergrave.

Herefter er det tid til at slappe af, få god mad og skræddersyet tøj i Vietnams hyggeligste by Hoi An. På vej fra Hoi An til Ho Chi Minh City (Saigon) kan du vælge at tage en tur på stranden og feste i Nha Trang.

I Ho Chi Minh City er det tid til at se nogle af byens gode museer. Fra Ho Chi Minh City er det en god ide at tage dagture, hvor du bl.a. kan opleve krigen fra vietnamesernes side i Cu Chi tunnellerne eller opleve den fascinerende religion Cao Dai.

Endelig er det altid en skøn både naturmæssig og kulturel oplevelse at tage en sejltur rundt i Mekongs delta.

Minoriteter i Vietnam

Hvis det er Vietnams spændende minoriteter, du er interesseret i, er det Nordvietnam du skal fokusere på.

Der er en rigtig spændende runde, du kan følge på enten motorcykel eller i jeep og vejene er også blevet helt fine til at de fleste busser kan klare turen.

Du skal starte i Hanoi hvorfra du kører til Mai Chau mod vest ca. 4 timer. Her venter den fantastiske oplevelse at bo i et traditionelt hus på pæle i en helt eventyrligt smuk dal.

Det er Hvide Thaier der driver gæstehuse, arbejder i rismarkerne og byder velkommen.

Herfra går turen videre mod vest til for eksempel Moc Chau, Son La og Dien Bien Phu gennem den ene idylliske landsby efter den anden.

Du vil møde mange bjergstammer, der er muligt at opsøge i Vietnam. På den nordligste del af rundturen i de vietnamesiske bjerge ligger den lille by Tam Duong, næsten på grænsen til Kina, hvor det med de rigtige tilladelser er muligt at få en lille trekkingtur ud til en landsby, langt fra den almindelige rute.

Efter den lange rundtur ender du i fascinerende Sapa.

Franskmændene valgte at lave en såkaldt hillstation på dette sted, for at undslippe Hanois sommervarme.

 

I dag bruger de lokale bjergstammer byen som samlingspunkt og markedsby Her er der virkelig mulighed for at fordybe sig i de mange forskellige minoriteter som Vietnam kan byde på.

Krigsminder i Vietnam

Hvis det er Vietnamkrigen, eller amerikanerkrigen som den kaldes i Vietnam, du er interesseret i, er der mange steder i Vietnam, hvor du kan fordybe dig i krigshistorien.

Du kan starte i Ho Chi Minh City (Saigon) hvor du kan fordybe dig i museer og se Genforeningspaladset. Fra Ho Chi Minh City er der gode dagsture ud til Cu Chi tunnellerne.

Her er det muligt at få et glimt af, hvordan det var at leve i de meget små tunneller, der var medvirkende til at amerikanerne ikke vandt over vietnameserne.

Når du har fået suget alt hvad Sydvietnam har at byde på til dig, fortsætter du op til den demilitariserede zone omkring 17. breddegrad. Flyv eller tag tog/bus til hvor der er rig mulighed for at fordybe sig i de mange rester fra krigen.

Herfra går turen videre til Hanoi hvor det igen er muligt at opleve krigen fra vietnamesernes side i et museum. Fra Hanoi er det muligt at tage bådture ud på Halong bugt, hvor mange vietnamesere gemte sig under krigen.

Bl.a. var en hel hule dedikeret til at være hospital.

Hvis du har mere tid er det også muligt at lægge vejen forbi Dien Bien Phu (fly fra Hanoi to gange dagligt), hvor en general snedigt vandt over den franske hær i 1954.

For vietnamesere ligner dette lidt for meget de røgelsespinde, der sættes for de døde og er dermed et meget tydeligt dødstegn.

Læg spisepindende på kanten af tallerkenen eller på servietten, når du ikke bruger dem.

At krydse en vej

Du tænker nok, at du da lærte at krydse en vej da du var 5 år gammel, men så tager du fejl. Når du kommer til Vietnam, skal du lære det hele igen.

Der er så mange motorcykler, scootere, biler, cykler og andet i trafikken, at vietnameserne nærmest har opgivet ideen om lyskryds og normal færden for fodgængere.

Der er simpelthen helt sort af trafik og ingen huller i trafikken, du som fodgænger kan smutte igennem.

Derfor er taktikken og strategien at du bare skal gå, ja du læste rigtigt, du skal bare gå. Når du kommer til en befærdet vej (og der er ikke meget andet end befærdede veje i Vietnam) så begynder du ligeså langsomt at gå.

Du skal gå i et langsomt stabilt tempo og så vil resten af trafikken køre udenom dig, når der kun er motorcykler. Hold tilbage for biler og andre firhjulede køretøjer.

Til at begynde med er det en meget skræmmende oplevelse, men efter, et par gange, at have oplevet at trafikken rent faktisk kører udenom dig, forstår du det hele meget bedre.

Comments

Annonce