Rejser til Den Dominikanske Republik

Alle rejser til Den Dominikanske Republik.

Klik her

Fly til Den Dominikanske Republik

Find de billigste flybilletter til Den Dominikanske Republik.

Klik her

Hoteller i Den Dominikanske Republik

Find overnatning i Den Dominikanske Republik.

Klik her

Artikler om Den Dominikanske Republik

Alle artikler fra Den Dominikanske Republik.

Klik her

El Limon Vandfaldet

Manufacturer: Oplevelser

Ude på halvøen Samaná leves livet i sin helt egen rytme.

Sandt er det at Samaná er berømt for sine hvaler der kommer forbi hvert år, men ellers leves live mere traditionelt.

Der sker ikke meget og langs kysterne trives fiskerne.

Samaná byder på meget

Samaná gemmer dog på flere perler, for kommer du ind i hjertet, vil du opdage nogle af Den Dominikanske Republiks mest charmerende og hyggelige landsbyer.

Livet går som man kan forstille sig det har gjort gennem århundreder, og heller ikke her sker meget.

Der er  dog en landsby som skiller sig ud, ikke pga. landsbyen som sådan men for den smukke natur der omringer den - ikke mindst vandfaldet af samme navn.

Cascada El Limón

Landsbyen hedder El Limon, og vandfaldet hedder på spansk Cascada El Limón.

Det er mange turisters oplagte mulighed for at opleve den mere ufremkommelige og bjergtagende natur.

Derfor er det heller ikke overraskende at de lokale har kastet sig over at lede turister fra landsbyen til vandfaldet.

Rigtig mange af de lokale kan tilbyde en glimrende pakke.

Du ankommer om morgnen efter morgenmad og bliver præsenteret for familien (alt virker til at være små familieforetagender).

Du får måske lige en kop kaffe og bliver forsynet med drikkevand til turen. Herefter er det op til dig hvor beskidt du vil være, du kan låne gummistøvler til at ride med - de er også meget praktiske når du skal over floderne.

Sammen går I ned til familiens heste og udvælger en der passer til dig, alt efter din erfaring og dine evner. Efter lidt kort introduktion tager I afsted med en guide enten på gåben eller til hest.

Undervejs på hestene kommer I gennem skovene og ned i floderne.

Turen går gennem smalle slugter og ud til en udsigt hvor du virkeligt forstår hvorfor Columbus kastede anker her ved øen.

Det føles som den helt rigtige måde at se Den Dominikanske Republik på, for i fortiden har der ikke været andre muligheder end at ride eller gå.

Eneste minus ved hele herligheden er at du bestemt ikke er alene, der kommer efterhånden en del andre som også gerne vil på denne skønne tur, men hils pænt på dem, og alle er jo i godt humør så mon ikke det går.

Oppe på toppen af den sidste bakke er det af hestene, og her ligger meget belejligt en café med kolde øl, rom og sodavand.

Og knap har du købt dig noget at drikke, før du opdager udsigten, for herfra ses vandfaldet i al sin pragt.

Der nede for enden af en kort vandretur falder vandet 52 meter ned på den smukkeste måde. Mange mener at skal du kun besøge et vandfald i Den Dominikanske Republik, så skal det være El Limón pga. kombinationen af floder, eventyr, skønhed og idyl.

Det er muligt at bade under vandfaldet, og mange springer ud ved siden af det - om det er en god idé må være op til en selv.

Efter at have brugt en time eller to ved El Limón Vandfaldet går turen hjemad til landsbyen hvor familien står klar med en dejlig og helt traditionel frokost.

Det er ikke bare hyggeligt at sidde her i den charmerende landsby, du oplever også lidt af det mere lokale, dominikanske liv samtidig med at maden er rigtig god.

Turen kan varmt anbefales, og ifølge folk som har gået frem for redet - tag hesten.

Praktiske oplysninger

Du kan booke turen rundt omkring på Samaná, eller du kan selv tage ud til landsbyen og snakke med familierne - de er ikke svære at finde.

Husk tøj der må blive beskidt og måske egne vandtætte støvler. Jeg vil ikke anbefale at ride i sandaler selvom det sikkert kan lade sig gøre.

Du kan bestille turene i byen Samaná eller Las Terrenas som begge er forbundet med El Limon via en ok asfalteret vej.

Prisen er omkring 250-350 kr. per person (discount ved flere/familier), og guiden bliver rigtig glad for lidt drikkepenge.

Med film? Ja - egen

Comments

Annonce