Rejser til Den Dominikanske Republik

Alle rejser til Den Dominikanske Republik.

Klik her

Fly til Den Dominikanske Republik

Find de billigste flybilletter til Den Dominikanske Republik.

Klik her

Hoteller i Den Dominikanske Republik

Find overnatning i Den Dominikanske Republik.

Klik her

Artikler om Den Dominikanske Republik

Alle artikler fra Den Dominikanske Republik.

Klik her

Puerto Plata

Manufacturer: Oplevelser

Byen Puerto Plata er en middelstor by med både charmerende folk, hyggelige steder og flere oplevelser der bestemt er værd at rejse for.

Det er den største by på nordsiden af Den Dominikanske Republik, den såkaldte Costa de Ambar, med omkring 150.000 indbyggere.

Lige uden for byen ses ustandselig det næsten 800 meter høje bjerg, Isabel de Torres, hvortil du kan komme med en kabelbane.

Seværdigheder i Puerto Plata

Ikke mange turister bor inde i byen, men den fremkalder en meget autentisk og uberørt følelse, skønt der selvfølgelig kommer andre end dig.

Byens største highlights er måske de centrale bygninger i klare farver og i victoriansk design. De har charmerende og flot udskårne balkoner.

Der er flere ting som du bør overveje på dit besøg, og her finder du en liste over de vigtigste.

Parque Central og Iglesia San Felipe

Her på den centrale plads, Parque Central, finder du skopudserne der tjener til dagen og vejen, duerne der ved en dyttende bil i samlet flok letter, pavillonen til koncerter og rundt om pladsen alle de flotte huse fra en svunden tid.

Ved pladsen finder du også byens katedral, San Felipe. Den er ikke specielt gammel, men indenfor findes et par smukke italienske mosaikvinduer der er besøget værd. Vinduerne blev doneret af familier efter orkanen George raserede kirken.

Museo del Ambar Dominicano

Rav Museet eller Museo del Ambar Dominicano som det hedder i sin helhed, viser besøgende alt hvad der er værd at vide om rav.

Det kan være ekstra spændende for danskere da rav for mange forbindes med en tur langs Vesterhavet.

Der guides rundt på engelsk eller spansk, og det påstås at det var netop her, ved at kigge på ravet, at Steven Spielberg fik idéen til Jurasic Park.

Selv hvis du ikke er helt sikker på om et ravmuseum lige er dig, så kom for det skønne hus hvori museet findes. Det er en rigmands pragtvilla fra 1918 i nyklassicistisk stil.

Vil du se mere om rav, så besøg også Galería de Ambar.

Malecón - vejen langs havet

De nostalgiske siger Malecón var meget bedre før i tiden - inden regeringen ryddede op, men det er bestemt stadig et godt sted at gå langs havet.

Ordret betyder Malecón Hav Muren og er betegnelsen for den vej som løber, helt ude fra San Felipe-fæstningen og til Long Beach mod øst.

Desto længere du kommer mod øst, desto flere små, hyggelige barer eller strandcaféer finder du. Her kan du sætte dig sammen med dominikanerne og slukke tørsten med en kold Presidente øl.

Fæstningen ved havet : Fuerte de San Felipe

Helt ude på spidsen for enden af Malecón mod vest finder du San Felipe-fæstningen.

Fæstningen er det eneste efterladenskab fra kolonitiden som findes i byen, og gennem de seneste år er den blevet smukt restaureret så den i dag fremtræder som den gjorde for århundreder siden.

San Felipe-fæstningen blev opført i midten af det 16. århundred for at modstå piratangreb.

Det var den eneste beskyttelse på hele nordkysten, og det kom aldrig til kampe på fæstningen. Inden fæstningen endelig blev bygget - indbyggerne tog ikke mindre end 23 år fra ordren var givet af Kejser Karl i 1541 til de gik i gang - blev byen jævnligt plyndret.

Fæstningen er også blevet brugt som fængsel , men i dag er den omdannet til museum hvor du kan finde tegninger og artefakter fra kolonitiden såsom kanonkugler og lignede.

Det er måske ikke helt sindsoprivende, men det er spændende at gå rundt inde bag de tykke mure og udsigten oppe fra toppen er fantastisk.

Kablebanen Teleférico

Bjerget bag byen, Pico Isabel de Torres, er 799 meter over havets overflade og kan besøges med en kabelbanen der hedder Teleférico. Columbus navngav bjerget allerede i 1493, og det har det heddet lige siden.

Kabelbanen er en af Puerto Platas største seværdigheder og med god grund, for det er en flot ur herop.

På toppen står der en 16 meter høj statue af Jesus som er inspireret af og modeleret over den mægtige statue der står og beskytter Rio de Janeiro i Brasilien.

De fleste kommer nok mere for udsigten og så for en hyggelig spadseretur i den botaniske have.

Har du ikke andre muligheder for at komme ud i den dominikanske natur, så er denne tur oplagt.

Med film? Ja - egen

Comments

Annonce