Rejser til Norge

Find rejser på egen hånd, grupperejser, rundrejser og skiferie til Norge.

Klik her

Fly til Norge

Find de billigste flybilletter til Norge. Vi søger på hele nettet!

Klik her

Hoteller i Norge

Find hoteller i Bergen, Oslo, Flåm, i Sognefjorden og i hele Norge.

Klik her

Artikler om Norge

Se film fra Røros, Sognefjorden og Berge, og læs vores rejseguide til hele Norge.

Klik her

Byguide til Bergen

Category: Bergen
Manufacturer: By

Bergen er omringet af syv fjelde og syv fjorde.

Det gør byen til en naturmæssig perle hvor du aldrig er langt fra bjerge og vand. Bergen er smuk og charmerende, specielt med Bryggen.

Bryggen er havnefronten der har mange lighedstræk med Københavns nyhavn.

Det er gamle træhuse som heldigvis er Unesco bevarede.

Op ad fjeldenes sider fortsætter byen med træhusene der ligger og lyser i aftensolen.

Der går også flere kabelbaner op i fjeldene enten bare for at du kan nyde den fantastiske udsigt eller for at bringe dig til begyndelsen af flere vandreture.

Bergen er en af nordens skønneste byer

Bryggens ældste og mest fortryllende del findes lige ved Vågen havnebassin.

I sin tid var det et vigtigt handelsområde for hele Europa, specielt var Bergen en vigtig handelsby for Hansestæderne med deres hovedsæde i Lübeck, Tyskland.

I dag findes en række af vinde og skæve huse som læner sig op ad hinanden som gamle mænd der søger støtte ved deres lige så gamle nabo.

Arkæologerne og andre eksperter tæller lidt forskellige, men de fleste mener der er 58 bygninger tilbage, og heldigvis er de stadig bevarede.

Det er kun ca. 25% af de originale bygninger, men nok til at du sagtens kan fornemme fortidens storhed.

Bygningerne er bygget efter en brand i 1702, men selve metoden og bygningsmønsteret stammer helt tilbage fra 1200-tallet.

Torget i Bergen

Fiskemarkedet er Bergens levende og pulserende centrum – måske ikke altid for de herboende bergensere, men bestemt for os besøgende.

Stedet kendes som Torget, og når du først har kastet dig ud i de gode madvarer og den gode atmosfære, så er det svært at løsrive dig igen.

Der dufter af friskrøget fisk, nyfangede rejer og alt andet godt fra havet. Det er muligt at købe alt i kæmpekrabber og smukke hummere eller en tallerken med alt godt fra havet eller fiskefrikadeller eller….

Bag ved Torget og Bryggen kan du gå en herlig tur mellem skønne huse.

Der er måske ikke meget at lave, men nogle meget hyggelige gader hvor husene er bygget lige på fjeldets klipper og hvor du kan få ro og fred for alle de andre turister.

Hvis du vil helt til tops uden at vandre hele vejen, kan du tage Fløibanen der giver en absolut fantastisk udsigt over Bergen. Den stiger 26 grader til toppen af Fløyen/Fløien Bjerget i 320 meters højde.

 

Den kører hvert 15. minut, og på toppen kan du enten få en is eller tage en vandrerute ned igen. Hvis du mest er til det afslappende, så kan du heldigvis også bare tage Fløibanen tilbage.

Comments

Annonce