Rejser til Norge

Find rejser på egen hånd, grupperejser, rundrejser og skiferie til Norge.

Klik her

Fly til Norge

Find de billigste flybilletter til Norge. Vi søger på hele nettet!

Klik her

Hoteller i Norge

Find hoteller i Bergen, Oslo, Flåm, i Sognefjorden og i hele Norge.

Klik her

Artikler om Norge

Se film fra Røros, Sognefjorden og Berge, og læs vores rejseguide til hele Norge.

Klik her

Balestrand

Category: Sognefjorden
Manufacturer: By

Balestrand er hjem for hele 800 mennesker og ligger smukt ved foden af fjeldene lige hvor fjorden slår et knæk og er specielt bred, hvilket giver det helt særlige lys.

Balestrand er ikke overrendt af turister, men flere og flere får øjnene op for hvad byen og området har at byde på.

Siden det 19. århundred har ikke mindst byens mest berømte hotel Kvikne’s trukket rejsende til.

Mange kunstnere har også fundet skønheden i lyset og naturen, og det er muligt at få en rundvisning hvor en lokal kunstner viser byen frem.

Der er flere historier om byen og området hvilket gør det spændende at høre. F.eks. hvorfor Kejser Wilhelm II fra Tyskland har rejst en skulptur af den legendariske vikingkonge Bale ved byens to gravhøje.

Den hører til historien at Fridtjof – der var Kong Bales datters elsker – står længselsfuldt forvist til den anden bred.

Sankt Olavs kirke i Balestrand

Den mest besøgte seværdighed i Balestrand er Sankt Olavs kirke eller Church of St. Olav som den korrekt hedder for den administreres af Church of England men er bygget i traditionel norske stavkirke-stil.

Det fortælles hvordan Margaret Green der kom fra England, giftede sig med den lokale stormand og ejer af Kvikne’s Hotel. Hun drømte om at bringe sin hjemstavns kirke og tro til dette skønne, men kolde sted mod nord.

Desværre døde hun inden, og i sorg og for at mindes sin tabte hustru lod ægtemanden Knut Kvikne kirken opfører i 1897. Om sommeren holder engelske præster stadig gudstjenester her.

Church of St. Olav findes på bakken lige ved Midtnes Hotel – et familiedrevet hotel, og det eneste hotel der holder åbent i Balestrand også om vinteren.

Balestrand ligger hvor lyset i fjorden salmes

Bag ved byen er det ikke svært at tabe hjertet til naturen og vandrestierne.

Har du børnene med, eller er du bare selv nysgerrig, er der velmarkerede naturstier hvor skilte fortæller lidt om naturen, både planter, træer og dyr.

Er du til mere seriøs vandring med alt fra få timer til mange dage, så breder der sig et fantastisk stisystem ud på fjeldsiderne.

Flere af stierne er velmarkerede, og det er godt med lidt sved på panden.

Du kan komme op over byen hvor udsigten er helt i verdensklasse, og Sognefjorden breder sig ud for dine fødder.

Der er fine beskrivelser af om den valgte rute tager to, fire eller flere timer. Dermed kan du roligt kaste dig ud på tur og være sikker på at nå hjem inden mørket falder på.

 

Husk dog lige at nordmænd går raskt til så hvis du er i mere almindelig dansk form så læg gerne lidt tid til deres skøn.

Ved kajen ligger Det Gyldne Hus der drives af en lokal kunstner og hendes engelske partner.

Der kan du få et spændende indtryk af hvordan lyset skifter i fjorden, du kan få lidt at spise og det er også lige her du står af og på færgen.

Skal du forkæle dig selv lidt, eller vil du bare have det bedste som Balestrand har at byde på, så skal du enten bo på eller spise din aftensmad på Kvikne’s Hotel.

Hotellet er majestætisk i falmet gule brædder og blev bygget i 1912. Det er på alle måde definitionen af turisme i Balestand, og det siges at være Skandinaviens største træbygning.

Selve hotellet er smukt og ligger fantastisk skønt, og deres aften buffet giver dig lyst til bare at blive her resten af livet – hvis du altså elsker alt godt fra havet.

Comments

Annonce