Rejser til Skotland

Find rejser på egen hånd, grupperejser, rundrejser og kør-selv til Skotland.

Klik her

Fly til Skotland

Find de billigste flybilletter til Skotland. Vi søger på hele nettet!

Klik her

Hoteller i Skotland

Find hoteller i Edinburgh, St. Andrews, Glasgow, ved Loch Ness og i hele Skotland.

Klik her

Artikler om Skotland

Se film fra Edinburgh, b&b, St. Andrews, Loch Ness og mange andre steder til kør-selv i Skotland.

Klik her

St. Andrews

Category: Skotland
Manufacturer: Område

Når du går rundt i St. Andrews gader, kan du helt klart føle alle de mange år som Skotlands hyggeligste by har på bagen.

St. Andrews blev grundlagt i det fjerde århundrede af St. Regulus der bragte St. Andrews jordiske rester med sig fra Grækenland.

Byen er dejlig lille, så du kan gå til alt, lige fra den smukke katedralruin i den ene ende af byen over det dramatiske slot i midten til den verdensberømte golfbane i den anden.

Alle steder i byen møder du de flotte bygninger der udgør St. Andrews universitet, et verdensklasse universitet hvis ansatte og studerende udgør halvdelen af byens befolkning.

Når du efter en lang dag har fået set og oplevet den smukke og hyggelige by, er der, trods byens størrelse, et stort udbud af gode restauranter og pubber.

Så om du er til hyggelig pubmad, international cuisine eller fastfood, så finder du det nemt i St. Andrews.

St. Andrews slot

Lige midt i byen ud til vandet ligger dette dramatiske slot, og her kan du virkelig føle historiens vingesus mens du vandrer rundt på slottets mure og kigger ud over vandet eller kravler rundt i tunnellerne under slottet.

Der er gravet tunneller både udefra og ind for at angribe, men også inde fra slottet og ud for at stoppe invasionen.

Tunnellerne er fugtige, og der er meget lavt til loftet, men de er utrolig spændende at opleve. Slottet blev bygget i omkring år 1200.

I år 1654 blev mange af slottets sten brugt til at opbygge St. Andrews havn, men der er rigeligt tilbage af St. Andrews slot til at gå rundt og mærke de mange hundrede års historie.

I forbindelse med slottet findes et lille museum, der giver et godt indblik i historien, for ikke at sige historierne.

Når du køber billetten til slottet kan du få en kombinationsbillet der også gælder til St. Andrews katedral – du sparer derved lidt penge hvis du vil ind begge steder.

St. Andrews katedral

Da denne smukke katedral blev bygget i 1160, var det den største katedral i Skotland, og man må sige at det kan ses.

Trods det at der kun er en ruin tilbage af denne elegante bygning, kan du stadig tydeligt se hvor storslået katedralen har været.

Under denne kirke blev de jordiske rester af St. Andrews begravet. Før byens navnefader blev begravet under den storslåede katedral havde resterne været begravet under en tidligere kirke på stedet, nemlig St. Rules.

Af denne kirke er der blot tårnet tilbage, men det er også rigeligt, for der oppe fra er en fantastisk udsigt over hele den hyggelige by.

 

Du kan vandre rundt mellem ruinerne uden billet, men vil du op i tårnet og ind på museet kræver det billet.

St. Andrews by

St. Andrews er som sagt nok Skotlands hyggeligste by. At gå rundt i de små gader og smutte ind på en af de utallige, små, traditionelle pubber er i sig selv værd at komme til byen for.

Lad blot fødderne vise dig vej, for der er ikke decideret nogen forkert vej at gå rundt, det er blot at slentre og blive lidt ’væk’ i al idyllen.

For dernæst at lade næsen og lydene føre dig hen til en pub hvor du kan få et skønt traditionelt pubmåltid, som f.eks. Steak and ale pie, bedre bliver det ikke!

Personligt vil jeg anbefale ’Central Bar’ hvor både studerende, arbejdere og turister kommer for at nyde en kølig ’pint’ (ca. en halv liter) øl og måske et godt måltid aftensmad. Den ligger på hjørnet af Marked St. og Collage St.

Comments

Annonce