Rejser til Mexico

Find kulturrejser, grupperejser, rundrejser og badeferie til Mexico.

Klik her

Fly til Mexico

Find de billigste flybilletter til Mexico. Vi søger på hele nettet!

Klik her

Hoteller i Mexico

Find hoteller i Mexico City, Oaxaca, San Cristobal, ved kysten og i hele Mexico.

Klik her

Artikler om Mexico

Se film fra Mexico City, Yucatan, Chiapas og Oaxaca og læs vores rejseguide til hele Mexico.

Klik her

Mad og drikke

Manufacturer: Fakta

Mad og drikke er altid noget særligt for et land, men når landet har 110 millioner indbyggere bliver det næsten uoverskueligt at beskrive.

Lad mig derfor nøjes med at opfordre dig til at prøve dig frem hvor end du kommer. Følg de lokale!

Læs det jeg har skrevet om vand.

Vær forsigtig med at drikke frugtjuice ved gadeboder, til gengæld er jeg ikke så advarende i forhold til maden ved gadekøkkener, for den er som regel gennemstegt og frisk – i modsætning til buffeten på en stor restaurant, hvor den kan stå på vågeblus i 3 timer.

Men det er jo en smags sag!

Mad er en vigtig del af hvert land – og mellem bordene opstår tit noget interessant.

Spis og drik i Mexico City

Hvis du vil have en drink sidst på eftermiddagen i det historiske centrum, så gå ind på det hundred år gamle Hotel Majestic, (Av. Madero 73, tlf 5521-8600) passér den smukke reception og tag den flisebeklædte trappe eller den gamle elevator op til tagterrassen med udsigt over zocaloen.

Derfra kan du se flagnedtagningen kl. 18 - hvis der altså ikke er udstillinger eller lign på zocaloen. Drik ikke i baren, selv om du har set reklamer for deres happy hour, for fra baren kan du ikke se zocaloen.

 

Hvis du vil se Mexico City lidt fra oven, så gå 1 km væk fra zocaloen ad Madero-gaden og besøg det halvtreds år gamle Torre Latinoamericana, (Eje Central Lázaro Cárdenas 2, tlf 5518-7423).

Det er den højst beliggende skyskraber, tag den hurtige elevator op og skift til den lille for de sidste etager.

Nyd udsigten fra 140 meters højde i alle verdensretninger (hvis der ikke er for meget forurening), se byen med de mange lange gader og lys om aftenen.

Restauranten i tårnet er et sted med hvide duge og dyr mad. Man kan drikke alkoholfrit eller spise en is i udkiksafdelingen.

 

Du kan spise i Casa de los Azulejos, der ligger lige overfor tårnet (Av. Madero 4, tlf 5518-6676). Dette hus blev i 1596 bygget af greven af Orizaba, mens udsmykningen, med kinesiske fliser der er sejlet over Stillehavet, er af senere dato.

Murmaleri ved toiletterne af Orozco. I restauranten spiste Emiliano Zapata og Pancho Villa da de besatte byen i 1914.

Nu har Sandborns bygningen, men det er stadig et spændende sted at spise på gulvet og 1. sal. (Ikke cafeen ud mod 5. maj-gaden)

 

Et godt og mellemdyrt spisested er Hosteria Santo Domingo, (Domínguez 72, Centro, tlf 5526-5276).

Det er byens ældste restaurant, et mexicansk sted (ikke ret mange turister) og de serverer chiles en nogada, som især spises i september, der er den patriotiske måned. VIVA MEXICO!

Det er en slags mexicansk nationalret, som består af en grøn, stegt peberfrugt fyldt med oksekødsovs med rosiner, mandler og valnødder samt gulerødder, kød og tomater.

Over den hældes en sød flødeostagtig sovs og til sidst drysses røde granatæblekærner samt finthakket persille. Så får du de mexicanske farver grøn, hvid og rød – blandet smag uden at være hidsigt.
 
Hvis du vil til Coyoacan (forstaden hvor Frida Kahlos Blå hus og Trotskis befæstede hus, begge indrettet som museum) så er chiles en nogada specialiteten på frokostrestauranten Villa Corales, (Allende 31 Tel 55 54 79 17 ) ligger tæt Plaza Hidalgo.

 

Hvis du vil drikke øl eller tequila og lytte til musik, så skal du besøge Salon Tenampa (Plaza Garibaldi 12, Col. Centro, tlf 5526-6176),  grundlagt i 1923, så det er det klassiske mariachisted på pladsen med de mange mariachimusikere.

Du passerer indgangen til de mange madboder på markedet på torvets venstre side, og så kommer du til Tenampa.

Hvis du fortsætter 100 meter længere ind på samme side finder du Pulqueria (engang hørte den slags til hver en by og landsby, men nu er de næsten helt væk.)

Drik et eller to glas pulque, lavet af korttids gæret saft fra en agave tilsat frugtjuice – men ikke flere!!!

Hvis du vil spise i den dyre ende kan jeg i Zona Rosa, det restaurantfyldte turistområde ved El Angel, anbefale Les Moustaches (Rio Sena 88, Colonia Cuauhtémoc, tlf 5533-3390).

Comments

Annonce