Rejser til USA

Kør-selv, rundrejser, grupperejser, badeferie og alle andre rejser til USA.

Klik her

Hoteller i USA

I New York, i San Francisco, i L.A., på Hawai og alle andre steder i USA.

Klik her

Fly til USA

Find de billigste flybilletter. Lad vores søgemaskine lede på hele internettet.

Klik her

Artikler om USA

Læs om nationalparkerne, se film fra naturen og læs vores rejseguide til alle seværdighederne i USA.

Klik her

Aktiviteter i USA

Manufacturer: Fakta

USA har så meget natur at det kribler i fødderne på alle outdoor-folk.

Du kan cykle på landeveje, køre på mountainbike, vandre på nogle af de mest storslåede steder, stå på ski ned ad bjergene, ride på heste, ride på en tyr til rodeo, ja, der er næsten ikke den aktivitet du ikke kan i USA.

Det eneste lille minus er at det kan koste, og at mange af de mest populære steder har restriktioner på antallet af mennesker, så der kan være lange ventelister bare for at sejle en kajak.

Amerikansk outdoor er også lidt anderledes end vores skandinaviske friluftsliv. De er meget gear- og gadget-orienterede. De gør det sjældent primitivt som vi kender det, men køre ud i deres store autocampere for at mountainbike’ en rute eller kajakke en flod, før de vender tilbage til deres tip-top moderne lejr.

På det amerikanske marked findes rigtig mange gode outdoor magasiner som er en rigtig glimrende inspirationskilde.

Cykling på landevejene

Det er ikke mindst takket være Lance Armstrong der har vundet Tour de France syv gange, at USA har åbnet op for muligheden for landevejscykling.

Der er en del amerikanske byer hvor du kan leje en cykel, men skal du af sted på en længere tur, er det bedst at medbringe din egen. Til bycykling er San Francisco et godt bud, men ellers er amerikanske byer bestemt ikke cykelvenlige.

Nogle turister er dog vilde med lange cykelture på USA’s åbne landeveje. Det kræver en del forberedelse da der kan være langt mellem proviantstederne.

Der er også gode muligheder for at vælge bestemte ruter hvortil du kan få guidede ture, dette arrangeres bedst lokalt.

Mountainbike

Der er rigtig mange fantastiske steder for mountainbiking, og amerikanerne elsker det. Her er bare et par forslag til steder: Boulder, CO; Bend, OR; Ketchum, ID; Marin, CA og måske mest berømt Moab, UT.

Moab kaldes for arnestedet for al mountainbiking hvor du kan komme til at køre på disse vindslidte klipper. Specielt berømt er Slickrock Bike Trail. Det er ’kun’ en 20 km. lang rute, men der er udfordringer for selv den garvede og trænede, og naturen og udsigten er så skøn at alle kan nyde den.

Vandring og trekking

Hvad angår vandring, trekking og hiking så har USA et utal af muligheder. Det hænger både sammen med USA’s fitnessbølge og deres ønske om outdoor.

Der er næsten altid vandremuligheder inden for få timers kørsel. Det første du skal afgøre med dig selv er hvilken type vandretur du vil på. Skal det være en kortere endags tur, eller skal det være en lang overlevelsestur?

 

Nationalparkerne

Næsten alle nationalparker har også flere forskellige muligheder for vandring. Der er drive-by-hikes hvor du tit går under en mile (altså under 1,6 km.), og så vandrer til de absolutte highlights. De er let tilgængelige også til tider for rullestole. Et eksempel er Antelope Canyon.

På kun et par timer kan du komme derhen hvor meget få af de almindelige turister (specielt de amerikanske) kommer. F.eks. Spejlsøen i Yosemite eller turen ved Navajo National Monument.

På de længere ture kan du spørge rangerne i nationalparkerne om information. De kan fortælle om detaljerne, og hvad du skal have med for at være beredt. Du kan f.eks. gå ned i bunden på Grand Canyon.

Ski og snowboard

Du kan faktisk stå på ski i hele 40 stater, så der er muligeder nok. Nogle af de berømte steder er Stowe i Vermont, West at Vail, CO; Squaw Valley, CA og Aspen, Co. Men der er rigtig mange.

Husk at USA ikke altid er det billigste sted at stå på ski, men tager du til nogle af de mindre berømte steder (tit lige ved siden af de berømte naboer), så kan du få gode tilbud på skipakker.

Kano, kajak og white water

Det er muligt at sejle stille og roligt på USA’s floder eller at opleve white water rafting hvor skummet står op om siderne.

Hvis det er den vilde, skønne oplevelse du går efter, så anbefaler mange New River Gorge National River fra North Carolina til West Virginia.

Er du mere til den rolige kano eller kajak, så er der også mange steder. Hvad med Boundary Waters i Minnesota eller Bartram Canoe Trail i Alabama.

Du kan leje udstyr på stederne og mange steder også tage del i arrangerede ture.

Med film? Nej

Comments

Annonce