Rejser til USA

Kør-selv, rundrejser, grupperejser, badeferie og alle andre rejser til USA.

Klik her

Hoteller i USA

I New York, i San Francisco, i L.A., på Hawai og alle andre steder i USA.

Klik her

Fly til USA

Find de billigste flybilletter. Lad vores søgemaskine lede på hele internettet.

Klik her

Artikler om USA

Læs om nationalparkerne, se film fra naturen og læs vores rejseguide til alle seværdighederne i USA.

Klik her

Kultur i USA

Manufacturer: Fakta

USA er også amerikanerne, og amerikanere er deres helt egne. De er generelt meget venlige mennesker der glædes ved at møde en udlænding. De inviterer meget gerne indenfor i deres hjem, til deres barbecue eller på en øl.

De ser også sig selv som meget åbne mennesker, selvom de nogle gange er lige lovligt meget texas-cowboys og har svært ved at forstå at resten af verden ikke lige drømme om ’the american way’.
Amerikansk kultur er, udover folkeligheden, næsten alle vores film, meget af vores musik, alle platte tv-serier, rigtig gode bøger, patriotisme, baseball, hot dog, Stars and Stribes, cowboys og indianere og meget mere.

USA er et komplekst og forskelligartet land, svært at blive klog på, men de fleste falder alligevel for det.

Opførsel når du besøger USA

De fleste amerikanere hænger sig ikke meget i formerne og den korrekte opførsel, og de fleste klæder sig meget ’casuel’ når de omgås, og tager en ting ad gangen. Men der er dog lige et par ting du selv kan gøre for at klare dig gennem USA:

Når en amerikaner spørger ’How are you?’, så forventer han ikke en lang svada om dit liv, men meget gerne et ’Fine. And you?’

Knus og kindkys er ikke normen, slet ikke mellem mænd – de giver hånden.

Bad ikke topløs, og behold i det hele taget lidt mere tøj på end i Danmark.

Amerikanere ved ikke noget om Danmark, og det hjælper ikke at blive fornærmet. For at trøste dig så tænk på at kun halvdelen af 18-24 årige amerikaner kan finde New York på et kort.

Ryg ikke indenfor, og flere steder er det også blevet forbudt udenfor, så pas på.

Levestandarden i USA

I USA lever de i gennemsnit med en af verdens højeste standarder rent økonomisk, men skævheden er stor. Den gennemsnitlige amerikanske familie tjener over 50.000 $, men der er store forskelle.

En sort familie tjener kun 34.000, mens hvide tjener 55.000 $, og asiater tjener 66.000 $.

Der er også 13% af amerikanerne der lever under fattigdomsgrænsen – men den definerede fattigdomsgrænse ligger også under minimumsindkomsten.

De fleste (86%) har gået på high-school, og gennemsnitlig får en familie to børn. Næsten alle har et fjernsyn, og faktisk har 82% to eller flere fjernsyn.

Når amerikanere rejser, så rejser de sjældent langt væk.

Mexico og Canada ligger klart på førstepladsen over udenlandske destinationer, og helt utroligt er det at kun hver femte amerikaner har et pas.

 

Amerikanerne er en blandet landhandel

USA har altid været en blanding af mange racer og etniske grupper. Det er en pudsig blanding, for på den ene side fejres multikulturen med kinesisk nytår, Cinco de Mayo osv., men på den anden side ser de fleste amerikanere gerne at indvandrere holder sig ude.

Indvandrere udgør omkring 13% af befolkningen, og omkring en million nye kommer lovligt til hvert år.

Der er også omkring 12 millioner ulovlige indvandrere i USA.

Specielt de ulovlige immigranter er et kontroversielt emne i USA, og der er både de som taler for flere mure og mere pigtråd ved grænserne, og de som mener det er inhumant, og at disse folk der har været i USA igennem mange år, skal have statsborgerskab.

Indfødte amerikanere

Det er ikke mange hundred år siden at de havde hele landet for sig selv. Men den tid sluttede hurtigt og meget brutalt med den hvide mands ankomst.

I dag udgør renblodede indianere under 1% af USA’s befolkning. Selvom indfødte amerikanere er spredt over landet, findes de fleste i reservater vest for Mississippi. De fleste bor på landet, men New York og LA erblandt  de byer der dog har en del indfødte amerikanere.

De største stammegrupper er Cherokee, Navajo, Choctwa, Sioux og Chippewa. Det er kun navajo der ikke snakker engelsk som deres normale hverdagssprog.

Der nogle statistikker der klart viser at det ikke går godt for den indfødte befolkning: Hver fjerde lever i fattigdom. De har 550% mere alkoholisme og 200% flere med diabetes.

Comments

Annonce