Rejser til USA

Kør-selv, rundrejser, grupperejser, badeferie og alle andre rejser til USA.

Klik her

Hoteller i USA

I New York, i San Francisco, i L.A., på Hawai og alle andre steder i USA.

Klik her

Fly til USA

Find de billigste flybilletter. Lad vores søgemaskine lede på hele internettet.

Klik her

Artikler om USA

Læs om nationalparkerne, se film fra naturen og læs vores rejseguide til alle seværdighederne i USA.

Klik her

Natur i USA

Manufacturer: Fakta

Der er vist ingen tvivl om at USA er stor, faktisk er det verdens tredjestørste land, kun overgået af Rusland og den nordlige nabo, Canada.

Det amerikanske landområde er sammensat af 48 sammenhængende stater (de såkaldte ’the lower 48’), Alaska og Hawaii.

Alaska er faktisk USA’s største stat, og Hawaii er uden tvivl den stat der er længst væk, nemlig 2100 mile ude i Stillehavet.

Det er dog ikke kun spændvidden og den fysiske størrelse der gør USA stor. Det er forskelligartetheden i naturen. Der er bjerge, ørkner, skove, kæmpemæssige søer og mægtige floder.

Der er brændende varmt og frysende koldt. Der er klipper og sandstrande.

Der er paradis (måske Miami Beach) og helvede (måske Death Valley).

De vilde dyr i USA

Der lever helt sikkert langt fra samme antal dyr som inden den hvide mands ankomst, men når du står dybt inde i en nationalpark, kan du sagtens drømme dig tilbage til da naturen var helt vild og utæmmet.

Når du går rundt i Yellowstone og ser bisoner græsse på de mægtige områder, når du på vandretur i Death Valley hører prærieulven hyle, når du på vej gemme Alaska ser en af de 30.000 grizzlybjørne, så opdager du at der stadig lever masser at vilde dyr i USA.

Specielt i nationalparkerne lever de vilde dyr stadig et forholdsvis uforstyrret liv, selvom det stadig er en kamp at holde mennesker væk fra dem og deres bosteder.

Modsat græder du når du læser at der på et tidspunkt var 100.000 grizzlybjørne i ’the lower 48’, og at de i dag stort set kun er i Yellowstone.

Eller bøflen/bisonen hvor der var hen ved 65 millioner – i det 20. århundred var der kun få hundreder tilbage (i dag forsøger man at genudsætte dem).

Nationalparkerne er hjem for USA’s smukkeste natur

Over en fjerdedel at USA er på en eller den anden måde beskyttet af føderale love.

Du kan næsten besøge alle områderne, nogle mod et gebyr, andre hvor du skal betale for brug, f.eks. at fiske, og nogle hvor det bare er helt gratis at være.

Nogle har intet i form af faciliteter mens de store berømte nationalparker har glimrende hoteller og gourmetrestauranter.

Det er National Park Service (NPS) der bestyrer parkerne, faktisk har de ansvaret for 391 parker.

De smukkeste og mest berømte er nationalparkerne hvoraf der er 58 styk, herunder Grand Canyon, Yosemite, Yellowstone, Zion, Everglades og Glacier.

 

Comments

Annonce