Rejser til USA

Kør-selv, rundrejser, grupperejser, badeferie og alle andre rejser til USA.

Klik her

Hoteller i USA

I New York, i San Francisco, i L.A., på Hawai og alle andre steder i USA.

Klik her

Fly til USA

Find de billigste flybilletter. Lad vores søgemaskine lede på hele internettet.

Klik her

Artikler om USA

Læs om nationalparkerne, se film fra naturen og læs vores rejseguide til alle seværdighederne i USA.

Klik her

Historie i USA

Manufacturer: Fakta

Ifølge indianernes legender har der altid boet mennesker i Amerika, men de fleste forskere er ret enige om at amerikanerne kom fra Asien og vandrede til Amerika for 20-30.000 år siden. Siden er der sket meget.

Europæerne opdagede Amerika og overtog det på en forholdsvis kort og meget brutal tid. Under begrebet Den Nye Verden eller the New World tiltrak, hvad der skulle blive til USA, tusinder af nye borgere.

I 1781 anerkendtes Unitet States of America eller USA som landet kaldes af de fleste, og vejen for verdens største supermagt var lagt.

Landet blev ’Land of the Free’, og mange ønskede at blive amerikanere, ikke mindst de der boede der i forvejen. Indianerne eller de indfødte amerikanere som de foretrækker at blive kaldt, blev officielt borgere i 1924.

Indianernes Amerika

Det er ikke megen viden der findes om denne periode, men det er trods alt retmæssigt landets første historie. På højdepunktet levede der mellem 2 og 10 millioner mennesker der snakkede omkring 300 forskellige sprog.

Der var mange forskellige stammer og folkeslag. De såkaldte Mound Builders beboede Mississippi delen indtil år 1300.

De havde byer på 20.000 mennesker og besad dermed de største byer i USA inden europæernes ankomst. Det berømte Mesa Verde blev bygget af Ancestral Puebloan der ligeledes forsvandt omkring år 1300, men deres efterkommere er blandt andet hopi-folket der stadig lever i USA.

De meste berømte og de som skabte myterne om indianerne, fandtes på De Store Sletter (The Great Plains). Det var dem som ydede den største modstand, og de kæmpede indædt for deres overlevelse og for at bevare deres land.

Nybyggere og kolonitiden

I 1492 satte den italienske opdagelsesrejsende Christopher Columbus sin fod i Den Nye Verden.

Han ledte efter en genvej til Indien så da han fandt land, troede han at målet var nået, og derfor kaldte han folkene indianere.

Europæerne kom med sygdomme, sprut, slaveri og krig. I det 17. århundred var der kun omkring en million nordamerikanske indianere tilbage.

De næste par hundred år kæmpede europæiske magter, specielt England, Frankrig, Portugal og Spanien, om magten og om områderne. Slaveri sikrede en god økonomi, og på et tidspunkt var hver femte nybygger slave.

 

Det moderne USA – verdens sidste supermagt

Efter Anden Verdenskrig stod USA og Sovjetunionen som verdens to supermagter som skulle dele verden.

Gennem de næste årtier tabte Sovjet den kolde krig, og USA stod som eneste reelle supermagt i verden.

Hvad der knap er blevet historie endnu er USA’s Krigen Mod Terror.

Den begyndte 11. september 2001 hvor flykaprere ramte World Trade Center i New Tork.

Bush slog hårdt ned mod lande som han mente var med i Ondskabens Akse, fysisk mod Afghanistan og Irak og verbalt mod lande som Nordkorea, Syrien og Iran.

I dag vakler flere af USA’s støtter i denne kamp, og flere lande, specielt Kina, ønsker en plads som Supermagt.

Comments

Annonce