Rejser til USA

Kør-selv, rundrejser, grupperejser, badeferie og alle andre rejser til USA.

Klik her

Hoteller i USA

I New York, i San Francisco, i L.A., på Hawai og alle andre steder i USA.

Klik her

Fly til USA

Find de billigste flybilletter. Lad vores søgemaskine lede på hele internettet.

Klik her

Artikler om USA

Læs om nationalparkerne, se film fra naturen og læs vores rejseguide til alle seværdighederne i USA.

Klik her

Mad og drikke i USA

Manufacturer: Fakta

Amerikansk mad er mere end bare burgere og pomfritter. Amerikansk mad spiller en stor rolle i USA, og selvom der måske ikke er samme tradition som i finere fransk kogekunst, så finder du rigtig gode restauranter i hele USA, og specielt finder du et meget stort udbud i madvarer fra næsten alle hjørner af verden.

Drikkevarer er også mere end cola, faktisk laver USA glimrende vine, og de er i det mindste selv stolte af deres øl

Mad i USA beskrives bedst delt op efter område, for deres regionale køkner er meget forskelligartede.

Mad i New York

Ikke mindst pga. de 35 millioner årlige turister er New York USA’s restaurantby nummer et. Det er her du finder alt og lige det som du drømmer om at spise.

Du kan få helt ægte italiensk mad i den italienske bydel hvor du også kan få de rigtige pizzaer i New Yorker-stil. I China Town hænger Beijing Ænderne i vinduerne, men der er bestemt også alverdens andre asiatiske lækkerier. Fin fransk mad serveres side om side med jødisk mad og mellemøstlig kebab.

Du kan også opsøge alle de mindre kendte køkner som jamaicansk og ukrainsk, og så er New York berømt for verdens bedste hotdogs – men her er de færreste danskere enige.

New York er dog stadig USA, og på Manhattan finder du verdens største koncentration af McDonald’s.

At spise i Syden

I Sydstaterne kan du købe fransk, italiensk, afrikansk, engelsk, spansk og indfødt amerikansk mad.

Du finder rigtig meget barbecue og mange sovse dertil. I Florida finder du også alligator og mange rejer.

New Orleans og hele Louisiana er berømt for cajun og creole mad. En af de mest berømte retter er gumbo der fås i flere varianter f.eks. med kylling og/eller skaldyr.

Når du spiser nær Mexico

I USA’s sydvestlige hjørne er der ingen tvivl om at du er tæt på Mexico. Det er majs, chili og kød. Du får tacos, enchiladas, tortillas og burritos med alt muligt. Alle tre er forskellige typer bagt eller ristet brød lavet på majsmel, det minder måske mest om en pandekage.

De er ikke hævede og dejligt sprøde. Du kan få dem med oksekød eller kylling og med forskellige grønsager, specielt majs. Og selvfølgelig med sovs og gerne en stærk chili.

Når du nærmer dig LA og San Francisco, kommer du tilbage til det store udvalg, og hvem vil ikke gerne spise sushi i Japan Town i LA eller Clam chowder på Fisherman’s Wharf i San Francisco?

 

Drikkevare i USA

Ja Coca Cola og Pepsi kommer fra USA og drikkes overalt. Sodavand er billigt og meget fremherskende, men der er også meget andet.

Californien dyrke glimrende vin, ja faktisk kan du tage på vinrejser i Californien. Øl drikker amerikanerne i stor stil. Det er udviklet af tyske immigranter gennem det 19. århundred.

Øl opfattes som meget mere end tørstslukker. Det er et socialt fænomen, og noget som enhver amerikansk mand drikker. Øllet er dog for de fleste danskere lidt tyndt og lidt vandet. Det smager ikke af så meget, men husk der er andet end Budweiser.

Comments

Annonce