Rejser til USA

Kør-selv, rundrejser, grupperejser, badeferie og alle andre rejser til USA.

Klik her

Hoteller i USA

I New York, i San Francisco, i L.A., på Hawai og alle andre steder i USA.

Klik her

Fly til USA

Find de billigste flybilletter. Lad vores søgemaskine lede på hele internettet.

Klik her

Artikler om USA

Læs om nationalparkerne, se film fra naturen og læs vores rejseguide til alle seværdighederne i USA.

Klik her

Bøger, film, internet om USA

Der er en sand overflod af materiale om USA og rejser i USA. Det gælder både bøger skrevet af amerikanere og af rejsende om Amerika, det gælder film fra USA og film om USA, og selvfølgelig gælder det internettet der er meget domineret af amerikanske sider.

Guidebøger til USA

Der er selvfølgelig et meget bredt udvalg af rejsebøger til USA. Det første valg du skal tage er om du vil have den på dansk eller engelsk.

Dansk er let at læse, de er skrevet til danskere (dem der ikke blot er oversat), og så kan du købe dem overalt. De engelske er meget mere specialiserede, både mht. område og rejsetype.

Politikkens guidebøger til USA (Turen Går Til, Rejsen Rundt I, Visuelle Guider)

Turen Går Til... 

Hvis du vil have hele USA med, er der ’Turen Går Til USA’, men selvsagt kan det være smartere at vælge en mere specialiseret guide hvis du ved hvilket område du skal til. Serien findes også med ’Turen Går Til Californien & det vestlige USA’, ’ Turen går til Det Nordøstlige USA’, ’ Turen går til Florida og Det Dybe Syden’ og ’Turen Går Til New York’.

Turen Går Til er små, lidt overfladiske, guider. De er gode til lige at have i lommen eller handskerummet. Jeg vil specielt anbefale dem til kortere rejser og specielt hvis du er med på en grupperejse og bare gerne vil læse lidt med selv.

De dækker rigtig mange seværdigheder, men fortæller ikke meget om dem. Deres svaghed er alt det praktiske. De er svage i hoteller, campingpladser, transport, priser osv., men deres helt store styrke er deres lette tilgængelighed. Du slår bare op og skal ikke læse en hel roman om hver seværdighed eller nationalpark. De er uden tvivl danskernes mest foretrukne guidebøger.

Rejsen Rundt I...

Der findes også mange andre end Turen Går Til. Vil du mere i dybden kan ’Rejsen Rundt I’ anbefales, her får du meget mere historie og en bedre forståelse af landet.

Det er egentlig den engelske Insight Guide der er oversat og måske bearbejdet en smule. De er stadig gode selvom man godt kunne ønske de snart ville forny deres billeder.

Rejsen Rundt I har også mange gode opslag med rigtig god viden og sjove historier.

Bogen er selvsagt noget større og meget tungere end Turen Går Til, men du får rigtig meget for dine penge og den ekstra vægt (selvom jeg ikke forstår de ikke kan trykke den på lettere papir). Du kan købe "Rejsen rundt i USA" og "Rejsen rundt i Californien".

Visuelle Guider

Endnu en god bog som ligeledes udgives af Politikken, er de visuelle guider.

Det er en unik sammensætning af illustrationer og forklaringer. De er specielt gode til seværdigheder. De indeholder mere end 1000 illustrationer i farver og tredimensionelle kort.

Du kan simpelthen se f.eks. en kirkes indre kirkerum med detaljer inden du besøger den. Det er tit lettere at se præcist hvilken detalje de snakker om når der er billede af den.

Minuset er at nok ser du hvad der skrives om, men det er ikke altid de lange historier der dominerer bogen.

Guiderne findes som Visuelle Guide til New York og Visuelle Guide til Florida.

Lonely Planet guidebøger til USA (Travel Guide, National Parks Guide og andre)

Lonely Planet Travel Guide

Det engelsksprogede forlag Lonely Planet er et helt koncept og begreb inden for rejsebøger.

De har alt, og så overrasker de stadig med titler og steder du slet ikke vidste du drømte om at rejse til. De dækker også USA grundigt i flere forskellige serier.

 

Der er deres klassiske guider hvor følgende blot er et udvalg ’USA Travel Guide’, ’Southwest USA Travel Guide’, ’Alaska Travel Guide’ og ’ California Travel Guide’

De er gode til meget af det praktiske. Der er ok landkort, de fortæller dig hvordan du kommer fra A til B, og de skriver om rigtig mange hoteller, moteller og campingpladser. De er det rigtige valg for dem som skal klare sig selv, f.eks. hvis du bare har købt en flybillet og lejet en bil.

Lonely Planet National Parks Guide

Du kan også få deres guider til nationalparkerne. De går rigtig godt i dybden, og har du lyst til at tage hele din ferie i én nationalpark, så er det virkelig det rigtige valg.

Du får gode turforslag, og du får beskrevet alle highlightsene, og så får du gode tips undervejs af forfatterne der har brugt lang tid i den pågældende park.

De findes med følgende titler: ’Yosemite, Sequoia & Kings Canyon National Parks Guide’, ’Grand Canyon National Parks Guide’, ’Yellowstone & Grand Teton National Parks Guide’ og ’Zion & Bryce Canyon National Parks’

Lonely Planet Trips

En nyere type guider fra Lonely Planet er deres ’Trips’ hvor en bestemt rejse beskrives i detaljer.

En stak tematiske rejser bliver gennemgået. Du kan så vælge hvilken der passer til dig, sammensætte flere eller springe fra en til en anden. I bund og grund er bøgerne udvidede dagsprogrammer fra rejsebureauerne, så gider du ikke et rejsebureau men gerne vil køre på ’den rigtige’ rute, så er dette et godt valg.

Der findes mange forskellige til USA, men her er et lille udpluk: ’California Trips’, ’New England Trips’, ’Arizona, New Mexico & the Grand Canyon Trips’ og ’New York, Washington & Mid-Atlantic Trips’

Lonely Planet City Guide

Du har flere valg angående byer, og City Guide er den ene. De findes til flere forskellige byer såsom New York City Guide og San Francisco City Guide.

City Guide er som navnet også indikerer oplagte til storbyferien, så skal du primært være i en by, så er dette det rette valg.

Lonely Planet Encounter Guide

En anden byguide er deres Encounter Guide der henvender sig mere til den som virkelig vil være lokal med de lokale eller som har valgt at bosætte sig i byen. Det er virkelig komprimeret viden om rigtig mange restauranter, caféer og museer. Der er f.eks. New York Encounter Guide og

Los Angeles Encounter Guide.

Gode rejsebøger om rejer i USA

Der er skrevet et sand væld af bøger om rejsende og deres rejser gennem USA. Her er et par stykker som du kan begynde med. De er meget forskellige men har fascinationen af USA tilfælles, så kast dig over dem med iver hvis du drømmer dig til USA.

Lars Nielsen: Stik nord

Lars Nielsen cyklede 20.000 km. fra Kap Horn til Alaska. Han skriver om alle sine oplevelser undervejs, og som læser får du eventyret ind fra første side. Som Lars Nielsen skriver om sin valgte rute fra Ushuais som er verdens sydligste by, til Prudhoe Bay helt i nord:
”Det er IKKE den tur, som man skal vælge at cykle, hvis det er den første udlandstur på den tohjulede.”

Det er jeg overbevist om er helt rigtigt, for vind, vejr, strabadser, veje, grænser og ømme muskler ligger helt sikkert foran.

Katrine Engberg & Timm Vladimir: Der findes syv verdenshjørner

Denne rejsedagbog fortæller om parrets rejse gennem Australien, New Zealand, Canada og USA. Titlen henviser til lakotaindianerne der har syv verdenshjørner; nord, syd, øst, vest samt op og ned, og endelige indad.

Dette er et ungt pars personlige rejse, også indad, gennem en verden som på trods af at alle lande er vestlige, byder på meget stor forskelligartethed.

Comments

Annonce