Rejser til USA

Kør-selv, rundrejser, grupperejser, badeferie og alle andre rejser til USA.

Klik her

Hoteller i USA

I New York, i San Francisco, i L.A., på Hawai og alle andre steder i USA.

Klik her

Fly til USA

Find de billigste flybilletter. Lad vores søgemaskine lede på hele internettet.

Klik her

Artikler om USA

Læs om nationalparkerne, se film fra naturen og læs vores rejseguide til alle seværdighederne i USA.

Klik her

Rejsen til USA og at rejse rundt i landet

Manufacturer: Fakta

De fleste kommer til USA med fly, enten direkte fra Danmark eller via andre europæiske lande.

Det er dog også muligt at krydse USA's grænser med bus eller bil til/fra Canada og Mexico.

USA og de amerikanske flyselskaber er ikke kendte for deres service og effektivitet, så der opstår med jævne mellemrum besværligheder, dog for det meste kun om ting som kan klares med lidt tålmodighed.

Rundt i USA har du flere muligheder, men de fleste bruger enten en lejet bil eller indenrigsfly. Der går dog også både busser og tog som med fordel kan benyttes mellem byerne.

Sådan kommer du til USA

USA forsøger at undgå betegnelsen som Fort USA der lukker sig helt for omverdenen efter 11. september angrebet i New York, men der er ingen tvivl om at sikkerheden og kontrollen er voldsom sammenlignet med de fleste andre lande.

Du bliver f.eks. spurgt flere gange i Kastrup Lufthavn: Hvor har din bagage været? Hvortil eneste rigtige svar er: Hos mig selv hele tiden.
Se bort fra den slags irritationsmomenter, og nyd at USA kun er en kort flyvetur væk fra Danmark.

Fly til USA

Flere flyselskaber tager turen fra Danmark til USA. Du kan vælge et amerikansk flyselskab som f.eks. Delta Air Lines, United Airlines eller Continental Airlines.

Du kan også vælge et Europæisk hvor der kan være gode tilbud hos f.eks. Lufthansa, Brussels Airlines, Air France/KLM, British Airways eller andre. Du kan også flyve med SAS, så kommer du for det meste direkte fra København til f.eks. New York.

Rejsen til New York koster tit så lidt som 3000-3500 kr. tur/retur og kan gøres direkte fra København. Skal du til San Francisco eller LA koster det fra 3500-4000 kr., men du skal have mindst et stop hvilket typisk er i Atlanta eller New York.

Bus over grænserne

Skal du rejse mellem USA og Mexico eller Canada, så kan du droppe flyet og tage bussen.

En af de brugbare forbindelser er mellem New York og Niagara Falls og Toronto i Canada. Der er mange muligheder, så kig på Greyhound US og Greyhound Canada.

Skal du til Mexico er Greyhound US og Greyhound Mexico et godt sted at begynde. Bemærk at hvis kommer du fra Mexico til USA, kan grænsekontrollen tage lang tid.

 

Toget til og fra USA

Amtrak og det canadiske VIA Rail køre dagligt mellem Montreal og New York. Togene kører også mellem Toronto via Niagara Falls til New York. Du kan også fortsætte til Chicago eller videre.

I vest findes ruten fra Vancouver til Seattle.

Egen bil over grænserne

Kører du ind i Canada, så skal du huske alle bilens papirer såsom registreringsattest.

Er det din egen bil, er der sjældent problemer, men er det en lejet bil, så husk at tjekke udlejningsfirmaets politik på området.

Skal du til Mexico, er det kun meget få udlejningsfirmaer i USA der vil tillade at du tager bilen med syd for grænsen.

Transporten rundt i USA

Det er muligt at flyve, køre bus, tage tog eller køre bil rundt i USA.

De fleste besøgende turister vil nok enten være med på en tur og skal dermed ikke tænke på transporten, eller de vil have en lejet bil.

Lange distancer er bedst tilbagelagt med USA’s ekstensive net af indenrigsfly. Skal du rundt og se mange forskellige steder i USA så kan det anbefales at du undersøger Air Pass – altså muligheden for mange flybilletter til en fornuftig pris.

De skal købes sammen med din internationale billet og hos samme flygruppe (altså f.eks. Star Alliance eller One World).

Lej en bil i USA

Amerikanere elsker deres biler, og landet ville falde fuldstændig fra hinanden uden den åbne vej og benzindrevne biler. USA er bygget til biler.

Det er meget let og lige til at leje en bil i USA. Du skal bare have dit eget kørekort, men kan også med fordel medtage et internationalt kørekort da det kan gøre sagen nemmere med trafikpolitiet.

Husk for alt i verden en rigtig god forsikring der dækker alt, for det kan koste knaster at lave noget som helst i USA. Du kan for det meste købe flere forskellige niveauer af forsikring, og det er op til dig om du vil være dækket for alt, men det er en rar følelse at vide der er styr på tingene.

Bemærk at forsikringerne tit koster mindst det samme som at leje bilen, så kig godt på detaljerne inden du booker en bestemt bil hos et bestemt firma.

Det fleste steder kræver at du er over 25 år, men nogle accepterer dog personer mellem 21 og 25 år mod et ekstra gebyr.

Her er blot nogle af de forskellige firmaer:

Avis / www.avis.dk

Dollar / www.dollar.com

Hertz / www.hertz.com

Rent-a-Wreck / www.rent-a-wreck.com

Thrifty / www.thrifty.com

Og her er nogle som har specialiseret sig i autocampere, motorhomes og RV:

Adventure on Weels / www.adventureonweels.com

Cruise America / www.cruiseamerica.com


Det kan altid betale sig at shoppe rundt hos de forskellige efter gode tilbud eller for det helt rigtige afhentningssted.

Du kan typisk få en lille bil for 35-50$ per dag eller 175-250$ per uge. Autocampere er noget dyrere, men så har du også dit hotel med dig på hjul.

De fleste har inkluderet ’fri kilometer’, så du gratis må køre så langt du vil. Benzin i USA er billigt sammenlignet med Danmark, men derfor er det stadig værd at medregne når du booker en bil, specielt hvis du skal køre langt.

Comments

Annonce