Ayutthaya i Thailand

Ayutthaya (Ayuthaya) er en gammel hovedstad og var i sin tid virkelig et magtcenter i Asien.
Når du udforsker ruinområderne i dag, er det helt tydeligt at der må have stået en mægtig civilisation bag disse bygninger.
Det er muligt at bo inde på selve øen med de fleste ruiner og her finder du vores udvalg af Hoteller i Ayutthaya, Thailand, til 100-200 kr. pr nat.

Den gamle hovedstad Ayuthaya

Det var kongens residens og paladsområde samtidig med at det var en stor handelsby. Floden var hovedfærdselsåren, og Ayuthaya er stadig forbundet til havet via floden gennem Bangkok. Om du vil udforske byen på egenhånd elle med en guide og tut i Ayutthaya e dit valg - begge dele har sine fordele.
Ayuthaya var hovedstad fra år 1350 til 1767, altså i ikke mindre end 417 år.
I den tid kom internationale handelsflåder fra nær og fjern for at handle med kongerne i Siam, og mens du kigger på ruinernes storhed, er det ikke svært at forestille sig alverdens handelsmænd købslå sig til kinesisk silke, burmesisk elfenben, arabisk røgelse eller europæisk teknik.
Mange af de forskellige sejlere og købmænd kom hjem med fortællinger om den mest imponerende handelsby de nogensinde havde besøgt.
Templerne tårnede sig op over dem, og paladserne var overfyldte med eksotiske skatte. På dit højdepunkt herskede Ayuthaya over et område som var større end England og Frankrig tilsammen.
Den fristelse kunne selvsagt ikke vare evigt, og burmesiske hære invaderede og plyndrede byen i 1767 hvorefter Ayuthaya forfaldt og langsomt forsvandt ud af historien.
Siden har både thaierne og turisterne opdaget hvilken perle Ayuthaya er, og der er brugt mange penge på at renovere og genopbygge så alle kan forestille sig fortiden.
Det er blevet gjort smagfuldt, og skal du kun se en af Thailands gamle hovedstæder, så skal det være Ayuthaya.
I 1991 blev Ayuthaya udråbt til et Unesco bevaringsværdigt område, og i dag ligger byen med god grundt på mange turisters rute.

Nikolaj Wessel Wittes kursus om rejser i Thailand får du al viden om rejser til og fra Ayutthaya, med tog, taxa elle bus. Du får også viden om hvad der er bedst at opleve i mellem templerne og markederne.

På rejse til Thailand besøg Ayutthaya med historien om buddhahovedet Ayutthaya i Thailand er helligt om mange munke kommer stadig De smukke temple i Ayutthaya i Thailand

 

Hvad skal jeg opleve i Ayutthaya?

Wat Ratburana

Her finder du en af de bedst bevarede prang - højt religiøst spir - i hele Ayuthaya. Templet er også blevet brugt til royale kremationer.

Wat Phra Mahathat

Templet blev opført af Kong Borom Rachathirat I i 1374, og det er blevet berømt for buddha-hovedet gemt imellem et træs rødder.
Denne skønne blanding af natur og religiøs kultur fascinerer. Mange ser det nærmest, som var buddha hovedet blot kastet her og efterladt af de burmesiske hære i 1767 - sandheden er at ingen ved hvordan hovedet er endt her.

Wat Phra Ram

Den høje slanke stupa er et godt udgangspunkt for din rundtur.

Elefant Kraal (krahl)

Stedet hvor de kongelige elefanter blev holdt efter de var indfanget som vilde. Kongen valgte hvert år de smukkeste dyr som blev brugt til arbejde eller i krig.
I dag kan du tage en elefant-taxa og blive transporteret rundt i royal stil.   

Wat Phra Si Panphet

De tre dominerende stupaer - her kaldet chedi - gør templet til at must. De gør sig smunkt i forfalden, dog stadig stående, charme.
De er opført i det fjortende århundred og var på det tidspunbkt en del af Ayuthayas største tempel.
Mangler du lidt til fantasien? Her stod i sin tid en 16 meter høj stående buddha dækket med 250 kg. rent guld. 

Wihaan Monghon Bophit

Nærmest sammenhængende med Wat Phra Si Panphet er denne hal og den gemmer på en af Thailands største bronzebuddhaer der er 17 meter høj.

Derfor skal du vælge at rejse til Ayutthaya

Med over 400 templer i byen er det klart du spørger dig selv: Hvad skal jeg se i Ayuthaya?
Der er flere løsninger. Du er på en organiseret tur og har ingen indflydelse. Du bestemmer selv og lejer en cykel. Du har masser af tid og tuller rundt i Ayuthaya i to uger. Og selvfølgeligt alt midt imellem.
Her er blot lidt af det som næsten SKAL med i dit program, og de kan kombineres i en rute i givne rækkefølge.

Bare nogle af de allersmukkeste og mest vidunderlige tempelruiner er: Wat Phra Ram, Wat Phra Si Panphet, Wihaan Monghon Bophit, Wat Phra Mahathat og Wat Ratburana.

Overnatning og hoteller i Ayutthaya

Hvordan vil du gerne bo i Ayutthaya? Se på Hoteller i Ayutthaya til 100-200 kr. pr nat. Er du mere til lidt komfort? Her er samlet Hoteller i Ayutthaya til 200-400 kr. pr nat eller måske du vil give op til Hoteller i Ayutthaya til 400-700 kr. pr nat. Er du afsted kort til eller bare jagter mere luksus? Så har vi også fundet Hoteller i Ayutthaya til 700-1.200 kr. pr nat - de koster lidt mere men er det værd i denne gamle hovdestad. Rejhse i som familie e det vigtigt at overnatte ordentligt så se Familievenlige hoteller i Ayutthaya.

 

Tips til Thailand

Sæson og hvornår jeg skal rejse til Ayutthaya i Thailand

Den bedste sæson at besøge Ayutthaya og Det Centrale Thailand er november til januar.

Hvad er der ellers i området?

Ayutthaya i sig selv er en fin by men ruinerne, templerne og budhhaerne tager de flestes tid. Med sin nærhed til Bangkok er Ayutthaya typisk enten et stop på jernbanen på vej nord eller en tur med eller uden overnatning fra Bangkok.

Du kan se det på egen hånd eller på en tur i Ayutthaya

Foredrag om Thailand

Denne side indeholder affiliateannoncer. Det koster ikke dig noget ekstra at bruge dem, men gør at vi kan give dig al denne gratis information.

Hvor er Ayutthaya i Thailand?

Booking.com

Ayuthaya, Centrale Thailand, Thailand

Tag toget fra Bangkok til Ayuthaya - eller en privat transport hvis du har travlt.

Hoteller i Ayutthaya

Se alle hoteller i Ayutthaya

Bøger om Thailand

Chiang Mai Chiang Mai Travel Guide Thailand Travel Guide

Chiang Mai Travel Guide

Guidebog om Chiang Mai i Thailand

Turen Går Til Thailand

Turen Går Til Thailand

Dansk guidebog om Thailand

Lonely Planet Thailand

Lonely Planet Thailand

Guidebog om Thailand

Bedste ture fra Ayutthaya

Se alle ture i Ayutthaya

Mere fra Centrale Thailand

Drømmer du om Seværdighed eller Udflugter og ture eller Thailand

Rejseruter til Thailand

Mangler du en rejsetaske?

Vores valg af hoteller ved Ayutthaya i Thailand

Vores favoritter i Centrale Thailand

Gå aldrig glip af
de bedste rejsenyheder

Rejseprogrammet.dk er Danmarks bedste site om alt med ferie, eventyr og rejser fortalt med tekst, billeder, blog, vlog, podcast, video, guider, rejseruter og rejseforedrag.

Bagom

  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

© Design Escapes. All rights reserved. Powered by YOOtheme.