Kanchanaburi og Floden Kwai

Der er to ting som har gjort Kanchanaburi berømt: Historien og naturen. Historisk er det her hvor Thailands mest berømte kapitel under anden verdenskrig udspiller sig.
Naturmæssigt giver floden Kwai, vandfaldene og bjergene den perfekte baggrund for at opleve Thailand bedst muligt. Der er også ualmindelige skønne steder at Bedste hoteller i Kanchanaburi i Thailand

Broen over floden Kwai

Hvem ved hvor berømt stedet ville have været uden filmen Broen over Floden Kwai (The Bridge over the River Kwai).
Broen er bygget af allierede krigsfanger som japanerne tvang til helt umenneskeligt arbejde. Navnet på den jernbane som skulle eksistere her, og som dele af stadig løber her, var Thailand-Burma Jernbanen, men den er bedre kendt som Dødens Jernbane. Du kan se den på egen hånd eller vælge en tur omkring Kanchanaburi.
Den skulle selvsagt forbinde Thailand og Burma (nuværende Myanmar) via De Tre Pagoders Pas. Tusinder af fanger døde under arbejdet og den brutale behandling.
Du kan i dag tage toget fra Bangkok og hertil for at fortsætte videre mod Myanmar - men ikke hele vejen til grænsen.
Turen fra Kanchanaburi til Nam Tok er den berømte tur, også fordi du lige i udkanten af Kanchanaburi kører over selve broen. Denne bro - Broen over floden Kwai - er omkring 300 meter lang og var strategisk meget vigtig.
I dag er der gået lidt turist blink-blik i broen. Der er farvede lys, et lille turisttog (som kun kører når det rigtige ikke er på sporet) og alverdens souvenirs.
Se bort fra alt det, og tænk tilbage i tiden. Broen er bygget i stål og træ, og midten blev bombet væk af allierede i 1945, så i dag er det kun dele af broen som er original.
Du kan gå over broen, men specielt når det rigtige tog langsomt kører over, er det meget populært at tage billeder på broen og af toget - pas på du ikke i iveren falder ned, der ikke megen sikkerhed på broen.

Nikolaj Wessel Wittes kursus om rejser i Thailand får du al viden om rejser til og fra Kanchanaburi samt hvad der er bedst at opleve i området.

 

 Broen ove floden Kwai i Kanchanaburi, Thailand  Kirkegråden for krigsfangerne i Kanchanaburi, Thailand  Den klassiske bro i Kanchanaburi - fra filmen Broen over Floden Kwai

 

Hvad skal jeg opleve; Kanchanaburi og Floden Kwai

Tag toget med Dødens Jernbane

Du kan tage toget hele vejen fra Bangkok, men de fleste tager det fra Kanchanaburi til Nam Tok – eller på mange arrangerede ture endda noget kortere. Det går ikke stærkt og er ikke luksus, men det er en oplevelse som du skal unde dig selv.
I et adstadigt tempo og til lyden af toghornet kæmper toget sig ud i naturen.
Der er flere ualmindeligt smukke strækninger hvor du skal have kameraet klar og gerne stå lige ved vinduet.
Sæderne er ikke moderne massagestole, men træbænke der godt kan føles lidt hårde når du kører af sted på anden time.
Til gengæld kan du købe lidt at drikke og måske lidt frisk frugt undervejs.
Toget kører kun to gange om dagen og er altid forsinket - så det kræver tålmodighed.

Hellfire Pass Memorial

Dette pas, Hellfire Pass - Helvedsilds Passet - var en af de mest krævende strækninger på den tidligere jernbane. Toget kører ikke længere helt hertil, men det stadig værd at besøge, for her forstår du lidt af det arbejde som krigsfangerne blev tvunget til. Passet er hugget og sprængt ud i de massive klipper.
Navnet har passet fået efter olielamperne der lyste om natten, så fangerne aldrig behøvede at stoppe arbejdet.

De Allieredes Kirkegård

Inde i Kanchanaburi er der flere kirkegårde for de døde allierede, og et besøg på den kirkegård lige over for jernbanestationen giver endnu en gang et billede på de massive omkostninger som dette projekt havde. Grav på grav ligger side om side. Mange har små mindeord som sender en tanke af sted til de døde krigsfanger. Det eneste som man kan savne, er at de europæiske krigsfanger ikke overskyggede alle de asiatiske faldne. Der var et meget stort antal allierede thaier som også døde her i dette japanske, vanvittige projekt - de skal også have en tanke med på vejen.

Tiger Templet

Det meget besøgte og ekstremt promoverede Tiger Temple skaber delte følelser. Du kommer helt tæt på tigerne - helt tæt a la rør ved - og munken hævder det er buddhistisk ånd der gør det muligt. Tvivlere vil holde på at munkene bedøver tigerne da vilde dyr, hvis de får lov, ikke ønsker at blive brugt som siddepude for tusinder af ivrige turister der hver dag betaler rigtig mange penge for den oplevelse. Kig på www.careforthewild.org for at læse mere og bedøm selv.

Lidt ekstra - også naturmæssigt

Her er to gode forslag til lidt mere ud over det sædvanlige. For det første skal du se om du ikke kan komme til at bo lige ved eller på Kwai-floden. Det er uforglemmeligt at stå op og se naturen vågne. For det andet så tag ud og se et par vandfald. Det mest oplagte er Sai Yok, mens det mest priste er Erawan (som ligger noget længere væk).

Derfor skal du vælge Kanchanaburi og Floden Kwai

Kanchanaburi er et naturmæssigt smukt sted - at overnatte i små hytter ned til floden er en enestående oplevelse. Så selvom mange kommer for historien om Anden Verdenskrig, Brogen over River Kwai - Death Railway og Hell Fire Pass så er det måske naturen folk husker bagefter.

Overnatning og hoteller i Kanchanaburi

Skal du rejser på billigt budget? Så se på Hoteller i Kanchanaburi til 100-200 kr. pr nat. Er du mere til komfort? Så se vores oversigt af Hoteller i Kanchanaburi til 200-400 kr. pr nat eller måske helt op til Hoteller i Kanchanaburi til 400-700 kr. pr nat. Er du afsted kort til eller bare jagter mere luksus? Så har vi også fundet Hoteller i Kanchanaburi til 700-1.200 kr. pr nat - de koster lidt mere men er det værd. Er du på rejse i Thailand med børnene så se vores Familievenlige hoteller i Kanchanaburi.

 

10 gode råd til at spare penge på rejsen til Thailand

Sæson og hvornår jeg skal rejse til Kanchanaburi og Floden Kwai

Den bedste sæson at besøge Kanchanaburi, Floden Kwai og Det Centrale Thailand er november til januar.

Hvad er der ellers i området?

Kanchanaburi og Floden Kwai giver for de fleste nok, særligt kombineret med turen op ad jernbanen. Ænsker du andre steder om flere oplevelser er det Sai Yok National Park, Huay Mae Khamin Waterfall og særligt anbefalet er De Tre Pagoders Pas (Three Pagodas Pass).

Du kan se det på egen hånd eller på en tur i Kanchanaburi

Foredrag om Thailand

Denne side indeholder affiliateannoncer. Det koster ikke dig noget ekstra at bruge dem, men gør at vi kan give dig al denne gratis information.

Hvor er Kanchanaburi og Floden Kwai?

Booking.com

Kanchanaburi, Centrale Thailand, Thailand

Tag toget fra Bangkok til Kanchanaburi ellers går der også både bus og taxa...men toget er det 'ægte' opleve.

Hoteller i Kanchanaburi

Se alle hoteller i Kanchanaburi

Bøger om Thailand

Turen Går Til Thailand

Turen Går Til Thailand

Dansk guidebog om Thailand

Lonely Planet Thailand

Lonely Planet Thailand

Guidebog om Thailand

Chiang Mai Chiang Mai Travel Guide Thailand Travel Guide

Chiang Mai Travel Guide

Guidebog om Chiang Mai i Thailand

Bedste ture fra Kanchanaburi

Se alle ture i Kanchanaburi

Mere fra Centrale Thailand

Drømmer du om Seværdighed eller Udflugter og ture eller Thailand

Rejseruter til Thailand

Mangler du en rejsetaske?

Vores favoritter i Centrale Thailand

Gå aldrig glip af
de bedste rejsenyheder

Rejseprogrammet.dk er Danmarks bedste site om alt med ferie, eventyr og rejser fortalt med tekst, billeder, blog, vlog, podcast, video, guider, rejseruter og rejseforedrag.

Bagom

  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

© Design Escapes. All rights reserved. Powered by YOOtheme.