Kanchanaburi og Floden Kwai

Der er to ting som har gjort Kanchanaburi berømt: Historien og naturen. Historisk er det her hvor Thailands mest berømte kapitel under anden verdenskrig udspiller sig.
Naturmæssigt giver floden Kwai, vandfaldene og bjergene den perfekte baggrund for at opleve Thailand bedst muligt.

Broen over floden Kwai

Hvem ved hvor berømt stedet ville have været uden filmen Broen over Floden Kwai (The Bridge over the River Kwai).
Broen er bygget af allierede krigsfanger som japanerne tvang til helt umenneskeligt arbejde. Navnet på den jernbane som skulle eksistere her, og som dele af stadig løber her, var Thailand-Burma Jernbanen, men den er bedre kendt som Dødens Jernbane.
Den skulle selvsagt forbinde Thailand og Burma (nuværende Myanmar) via De Tre Pagoders Pas. Tusinder af fanger døde under arbejdet og den brutale behandling.
Du kan i dag tage toget fra Bangkok og hertil for at fortsætte videre mod Myanmar - men ikke hele vejen til grænsen.
Turen fra Kanchanaburi til Nam Tok er den berømte tur, også fordi du lige i udkanten af Kanchanaburi kører over selve broen. Denne bro - Broen over floden Kwai - er omkring 300 meter lang og var strategisk meget vigtig.
I dag er der gået lidt turist blink-blik i broen. Der er farvede lys, et lille turisttog (som kun kører når det rigtige ikke er på sporet) og alverdens souvenirs.
Se bort fra alt det, og tænk tilbage i tiden. Broen er bygget i stål og træ, og midten blev bombet væk af allierede i 1945, så i dag er det kun dele af broen som er original.
Du kan gå over broen, men specielt når det rigtige tog langsomt kører over, er det meget populært at tage billeder på broen og af toget - pas på du ikke i iveren falder ned, der ikke megen sikkerhed på broen.

Hvad skal jeg opleve; Kanchanaburi og Floden Kwai

  • Tag toget med Dødens Jernbane Du kan tage toget hele vejen fra Bangkok, men de fleste tager det fra Kanchanaburi til Nam Tok – eller på mange arrangerede ture endda noget kortere. Det går ikke stærkt og er ikke luksus, men det er en oplevelse som du skal unde dig selv. I et adstadigt tempo og til lyden af toghornet kæmper toget sig ud i naturen. Der er flere ualmindeligt smukke strækninger hvor du skal have kameraet klar og gerne stå lige ved vinduet. Sæderne er ikke moderne massagestole, men træbænke der godt kan føles lidt hårde når du kører af sted på anden time. Til gengæld kan du købe lidt at drikke og måske lidt frisk frugt undervejs. Toget kører kun to gange om dagen og er altid forsinket - så det kræver tålmodighed.
  • Hellfire Pass Memorial Dette pas, Hellfire Pass - Helvedsilds Passet - var en af de mest krævende strækninger på den tidligere jernbane. Toget kører ikke længere helt hertil, men det stadig værd at besøge, for her forstår du lidt af det arbejde som krigsfangerne blev tvunget til. Passet er hugget og sprængt ud i de massive klipper. Navnet har passet fået efter olielamperne der lyste om natten, så fangerne aldrig behøvede at stoppe arbejdet.
  • De Allieredes Kirkegård Inde i Kanchanaburi er der flere kirkegårde for de døde allierede, og et besøg på den kirkegård lige over for jernbanestationen giver endnu en gang et billede på de massive omkostninger som dette projekt havde. Grav på grav ligger side om side. Mange har små mindeord som sender en tanke af sted til de døde krigsfanger. Det eneste som man kan savne, er at de europæiske krigsfanger ikke overskyggede alle de asiatiske faldne. Der var et meget stort antal allierede thaier som også døde her i dette japanske, vanvittige projekt - de skal også have en tanke med på vejen.
  • Tiger Templet Det meget besøgte og ekstremt promoverede Tiger Temple skaber delte følelser. Du kommer helt tæt på tigerne - helt tæt a la rør ved - og munken hævder det er buddhistisk ånd der gør det muligt. Tvivlere vil holde på at munkene bedøver tigerne da vilde dyr, hvis de får lov, ikke ønsker at blive brugt som siddepude for tusinder af ivrige turister der hver dag betaler rigtig mange penge for den oplevelse. Kig på www.careforthewild.org for at læse mere og bedøm selv.
  • Lidt ekstra - også naturmæssigt Her er to gode forslag til lidt mere ud over det sædvanlige. For det første skal du se om du ikke kan komme til at bo lige ved eller på Kwai-floden. Det er uforglemmeligt at stå op og se naturen vågne. For det andet så tag ud og se et par vandfald. Det mest oplagte er Sai Yok, mens det mest priste er Erawan (som ligger noget længere væk).

Derfor skal du vælge Kanchanaburi og Floden Kwai

Kanchanaburi er et naturmæssigt smukt sted - at overnatte i små hytter ned til floden er en enestående oplevelse. Så selvom mange kommer for historien om Anden Verdenskrig, Brogen over River Kwai - Death Railway og Hell Fire Pass så er det måske naturen folk husker bagefter.

Sæson og hvornår jeg skal rejse til Kanchanaburi og Floden Kwai

Den bedste sæson at besøge Kanchanaburi, Floden Kwai og Det Centrale Thailand er november til januar.

Hvad er der ellers i området?

Kanchanaburi og Floden Kwai giver for de fleste nok, særligt kombineret med turen op ad jernbanen. Ænsker du andre steder om flere oplevelser er det Sai Yok National Park, Huay Mae Khamin Waterfall og særligt anbefalet er De Tre Pagoders Pas (Three Pagodas Pass).

Foredrag om Thailand

Hvor er Kanchanaburi og Floden Kwai?

Kanchanaburi, Centrale Thailand, Thailand

Tag toget fra Bangkok til Kanchanaburi ellers går der også både bus og taxa...men toget er det 'ægte' opleve.

Bøger om Thailand

Chiang Mai Chiang Mai Travel Guide Thailand Travel Guide

Chiang Mai Travel Guide

Guidebog om Chiang Mai i Thailand

Lonely Planet Thailand

Lonely Planet Thailand

Guidebog om Thailand

Turen Går Til Thailand

Turen Går Til Thailand

Dansk guidebog om Thailand

Mere fra Centrale Thailand

Drømmer du om Seværdighed eller Udflugter og ture eller Thailand

Rejsebureauer til Thailand

Albatros travel

Albatros travel

Albatros travel og beskrivelse

Stjernegaard

Rundrejser til Asien

Asiatours.dk

Individuelle rejser til Asien

Check Point Travel

Online rejsebureau

Spændende steder i Thailand

Nordthailand

Nordthailand er hjem for Chiang Mai, Chiang Rai, Pai og meget mere. Det er her minoritetsstammerne bor og junglen er dyb.

Sydthailand

I Sydthailand er de smukke strande, paradis og den smukke ferie. Her er øer, strande, god mad og det lette liv.

Centrale Thailand

Det er Bangkok, den nye hovedstad men også den gamle hovedstad og flere kulturelle perler.

Østthailand

Det ukendte Thailand. Men selv i øst er Thailand noget særligt og her gemmer sig spændende byer og smukke ruiner. Og strande så smukke.

Modul om Thailand

Her er der et modul om Thailand

Få meget mere viden om

Denne side indeholder affiliateannoncer. Det koster ikke dig noget ekstra at bruge dem, men gør at vi kan give dig al denne gratis information.

Bedste ture på Kanchanaburi og Floden Kwai

Your Host

Flere fantastiske steder i Centrale Thailand

Gå aldrig glip af
de bedste rejsenyheder

Design Escapes

Rejseprogrammet.dk er Danmarks bedste site om alt med ferie, eventyr og rejser fortalt med tekst, billeder, blog, vlog, podcast, video, guider, rejseruter og rejseforedrag.

Bagom

  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

© Design Escapes. All rights reserved. Powered by YOOtheme.